LoadingLogo

DHMİ Bulut Depolama Alanınızdaki Dosyaları Yönetme

Hesabınız depolama alanı sınırına ulaştığında yeni dosya yükleyemez veya yeni düzenleme yapamazsınız.

Ne kadar alanınız kaldığını öğrenmek için Daha Fazla alanından Ayarlar ve Kullanım Bilgileri alanına gidin.

Yer açma

Yeni öğelere yer açmak için Duvarım alanınızı boşaltın.

DHMİ Bulut dosyalarınızı silmek için çöp kutusuna taşıyın. Çöp kutusundaki dosyalar 15 gün sonra otomatik olarak silinir. 15 günlük süre dolmadan önce çöp kutunuzdaki dosyaları geri yükleyebilirsiniz. Çöp kutunuzu boşaltmak için ilgili dosyaları kalıcı olarak da silebilirsiniz. Birden çok dosyayı veya klasörü tek seferde siler, geri yükler ya da kalıcı olarak silerseniz değişiklikleri fark etmeniz zaman alabilir.

  1. Web Uygulama Üzerinden Silme

    Bilgisayarınızdan kullanıcı giriş işlemini gerçekleştirin.

    Silmek istediğiniz dosya & klasörü seçin (ctrl/cmd (mac) tuşu ile çoklu seçim yapılabilir.)

    Sağ tık menüsünden “Sil” seçeneğini seçin ve çıkan bilgilendirme kutusunu onaylayın.

    Bilgi: Bu seçenek ile silinen dosyalar geri dönüşüm kutusuna gönderilir.

    İpucu: Depolama alanınızı boşaltmak için geri dönüşüm kutusundan da dosyaların silinmesi gerekir. İstemediğiniz dosyaları çöp kutunuza aktarın, ardından kalıcı olarak silin.

    İpucu: Silme işlemi dosyanın tüm versiyonları üzerinde geçerli olur, dosyaya ait diğer versiyonlar (varsa) ayrı işlem yapmak için Dosya Versiyonları alanından işlem yapılmalıdır.

  2. Mobil Uygulama Üzerinden silme

    • Mobil Uygulamayı açın.
    • Silmek istediğiniz dosya & klasörün sağ tarafında yer alan üç nokta üzerine tıklayın.
    • Gelen menü üzerinden “Sil” seçeneğini seçin ve bilgilendirme kutusunu onaylayın.
  3. Kalıcı silme

    • Bilgisayarınızdan kullanıcı giriş işlemini gerçekleştirin.
    • Silmek istediğiniz dosya & klasörü seçin.
    • Sağ tık menüsünden “Kalıcı Olarak Sil” seçeneğini seçin ve çıkan bilgilendirme kutusunu onaylayın.

    Uyarı: Bu şekilde silinen dosyalar geri getirilemez şekilde silinir. Ve depolama alanında yer açılır.

  4. Hızlı Dosya Silme (Versiyon Silme)

    Klasörler altında bulunan dosyaların sadece son versiyonlarını saklayarak önceki versiyonların silinme işlemlerini gerçekleştirebilir.

    • Dosya alanının sağ üst kısmında yer alan Hızlı Erişim alanından Hızlı Dosya Silme işlemini seçin.
    • Açılır klasör menüsünden sadece son versiyon dosyaların saklanmak istenilen klasörleri seçin ve silme işlemini gerçekleştirin.

    Önemli Bilgi: Bu işlem işaretlediğiniz klasörlerin içerisinde bulunan dosyalarınızın versiyonlarını toplu olarak silme işlemini gerçekleştirir. Hızlı Dosya Silme işlemi gerçekleştiğinde işaretlenmiş klasörlerin içerisindeki tüm dosyaların sadece son versiyonu saklanmaktadır.

    Uyarı: Kalıcı Silme seçeneği kapalı olduğunda silinmiş tüm dosyalar geri dönüşüm kutusuna gönderilir. Kalıcı Silme seçeneği açık olduğunda silinen dosyaların tamamı kalıcı silme işlemine tabi tutulur. Dikkat: Bu işlem geri alınamaz.